Πόσο καλό κάνει ο πάγος στο δέρμα;



Το να βάζετε πάγο στο δέρμα, είναι εδώ και αρκετά χρόνια μια από τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές θεραπείες όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που θα έχετε αν χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη τεχνική.

-Κάνει την επιδερμίδα σας πιο λεία

Ο πάγος έχει την ιδιότητα να σφίγγει το δέρμα, καθώς επίσης και να συρρικνώνει τους διευρυμένους πόρους που φαίνονται μεγάλοι, με το να τους καθαρίζει σε βάθος.

-Είναι ιδανικό για πριν το μακιγιάζ

Είναι ένα φθηνό τόνερ για το δέρμα σας και λειτουργεί πολύ καλά όταν εφαρμόζεται πριν από τη διαδικασία του μακιγιάζ. Αυτό που κάνει στην ουσία είναι να ελαχιστοποιεί τους πόρους κάτω από το μακιγιάζ, με αποτέλεσμα το foundation να φαίνεται ομαλό και άψογο.

Δοκιμάστε λοιπόν να λιώσετε ένα παγάκι στο πρόσωπό σας και έπειτα να εφαρμόσετε το primer σας.

-Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ώστε να πηγαίνει λιγότερο αίμα στην επιφάνεια του δέρματος.

-Μειώνει το πρήξιμο και τις ρυτίδες

Όπως καταλαβαίνετε, με το να μειώνει τα πρηξίματα, μπορείτε να καταφέρετε να εξαφανίσετε τις ανεπιθύμητες σακούλες κάτω από τα μάτια σας, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα.

Όσο για τις ρυτίδες, ανακουφίζει τα σημάδια τους και επιβραδύνει τη δημιουργία νέων. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος ακόμη και από τις πιο ακριβές κρέμες κατά των ρυτίδων. Άρα, γλιτώνετε και χρήματα.

-Μειώνει τις κηλίδες που υπάρχουν στο δέρμα

Ο πάγος μαζί με το πρήξιμο μειώνει και την ερυθρότητα, γι ‘αυτό είναι πολύ αποτελεσματικός και για τα σπυράκια. Επιπλέον καταπραΰνει και τους ερεθισμούς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παγάκι τη στιγμή που θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται ένα νέο σπυράκι, έτσι θα επιβραδύνετε τη φλεγμονή που ξεκινάει. Το ιδανικότερο είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε βράδυ.

Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το παγάκι:

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας πολύ καλά. Έπειτα, τυλίξτε ένα ή δύο παγάκια σε μια γάζα ή σε οποιοδήποτε άλλο μαλακό πανί μπορεί να έχετε στο σπίτι σας. Τώρα, μόλις ο πάγος αρχίζει να λιώνει και να ποτίζει το ύφασμα, θα πρέπει να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι για να είναι αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος, θα πρέπει να το εφαρμόζετε σε διαφορετικές περιοχές στο πρόσωπο για 1-2 λεπτά και όχι να το έχετε σταθερό σε ένα σημείο.

Θα πρέπει να μετακινείτε λοιπόν το πανί σας με απαλές κυκλικές κινήσεις, από το σαγόνι μέχρι και τα μάγουλα και κατά μήκος στο μέτωπο και τη μύτη σας. Φυσικά, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα για την περιοχή κάτω από τα μάτια που εμφανίζει και τα περισσότερα προβλήματα.

Στο τέλος, μπορείτε να βάλετε λίγη ενυδατική κρέμα ώστε να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας ακόμη περισσότερο. 

Πηγή: www.govastileto.gr